Wat is Houd Me Vast?

WAT IS HET?
Een ‘Houd me vast’-training helpt om je (partner)relatie te verbeteren. Door het volgen van de training ontstaat bij de meeste deelnemers een diepere emotionele verbinding met elkaar. Je leert anders te kijken naar de patronen in je relatie. Negatieve patronen leer je stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeftes te herkennen en bespreken. Je leert jezelf en elkaar beter kennen. Dit alles zorgt voor meer rust en een gezondere balans in je relatie.

De training bestaat uit twee dagen en is een praktische toepassing van Emotionally Focussed Therapy (EFT), ontwikkeld door Sue Johnson. De training wordt ook wel de APK van je relatie genoemd en is niet bedoeld als relatietherapie. Mocht je samen behoefte hebben aan relatietherapie, kun je uiteraard ook bij ons terecht.

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:
– de rol van emoties in liefde en verbinding en hechting
- het leren herkennen en doorbreken van (destructieve) patronen, wat gaat er steeds mis?
– op een andere manier omgaan met moeilijke momenten die in de relatie zijn voorgevallen.
– bouwen aan een veilige en stabiele basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

Aan de training doen maximaal vijf stellen mee. De training is zo opgezet dat er een gezamenlijk gedeelte is, afgewisseld met gesprekken alleen met je partner in een eigen kamer. Tijdens de training werken we met videomateriaal en oefeningen. Individuele ‘problemen’zullen we niet in groepsverband bespreken.

Wij bieden drie trainingen:
- voor ouders met jonge kinderen (tot 10 jr)
- voor ouders met pubers
- voor samengestelde gezinnen

Ouders met jonge kinderen

Ouders met pubers

Samengestelde gezinnen