HMV voor ouders met jonge kinderen

Het ‘jonge gezin’ is een heel belangrijke fase. Er wordt een bodem gelegd voor de ontwikkeling van de kinderen. Zij zijn enorm gebaat bij een hechte relatie tussen de ouders. Maar de komst van een kind is een hele verandering voor je relatie. En dat is niet altijd gemakkelijk. Je kunt elkaar uit het oog verliezen, of ruzie krijgen over hoe je dingen aanpakt. Je kunt je alleen voelen, onzeker, of alsof je het nooit goed kan doen. Het lukt niet altijd om genoeg verbondenheid en aandacht voor elkaar te blijven houden.

Hebben jullie kinderen onder de 10 jaar en herken je dit? Dan kan deze training jullie helpen om samen in korte tijd weer hechter te worden.

WAT IS HET?
Een ‘Houd me vast’-training helpt om je (partner)relatie te verbeteren. Door het volgen van training ontstaat bij de meeste deelnemers een diepere emotionele verbinding met elkaar. Je leert anders te kijken naar de patronen in je relatie. Negatieve patronen leer je stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeftes te herkennen en bespreken. Je leert jezelf en elkaar beter kennen. Dit alles zorgt voor meer rust en een gezondere balans in je relatie.

De training bestaat uit twee dagen en een terugkom-middag. Het is een praktische toepassing van Emotionally Focussed Therapy (EFT), ontwikkeld door Sue Johnson. De training wordt ook wel de APK van je relatie genoemd en is niet bedoeld als relatietherapie. Mocht je samen behoefte hebben aan relatietherapie, kun je uiteraard ook bij ons terecht.

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:
– de rol van emoties in liefde en verbinding en hechting
– het leren herkennen en doorbreken van (destructieve) patronen, wat gaat er steeds mis?
– op een andere manier omgaan met moeilijke momenten die in de relatie zijn voorgevallen.
– bouwen aan een veilige en stabiele basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

Aan de training doen maximaal vijf stellen mee. De training is zo opgezet dat er een gezamenlijk gedeelte is, afgewisseld met gesprekken alleen met je partner in een eigen kamer. Tijdens de training werken we met videomateriaal en oefeningen. Individuele ‘problemen’ zullen we niet in groepsverband bespreken.

WAAR EN WANNEER?
De training wordt meerdere keren per jaar gegeven.

De eerstvolgende trainingen:
weekend 21&22 september met terugkom-middag op zaterdag 12 oktober (VOL)
weekend 1&2 februari 2020 met terugkom-middag op zaterdag 29 februari           weekend 16&17 mei 2020 met terugkom-middag op zaterdag 6 juni                        weekend 3&4 oktober 2020 met terugkom-middag op zaterdag 31 oktober

 

TIJDEN:
zaterdag van 9.30 uur tot 18.00 uur
zondag van 9.30 uur tot 17.00 uur
terugkom-middag: zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur

 

LOCATIE:
Psychologen Groepspraktijk Amsterdam
Rustenburgerstraat 142 A-C
1073GJ Amsterdam

 

KOSTEN:
Training: €795,- per stel, werkboek en lunch inbegrepen

 

TRAINERS:
Jaro van der Ende & Katja Pereira

Betaling en annuleringsvoorwaarden
Betaalwijze: om de betaling te voldoen, sturen wij u via whatsapp een betaalverzoek (Tikkie).

*Bij annulering tot 6 weken voor aanvang van de training krijgt u 50% teruggestort. Bij annulering binnen 4 weken voor aanvang van de training vindt geen teruggave plaats.